Managed hosting door True

Uitgever VNU koopt portal Startpagina.nl

 

Uitgever VNU neemt de populaire Internetsite Startpagina.nl over. Hoeveel geld de uitgever voor de site neertelt, is niet bekendgemaakt, maar volgens oprichter De Bruin gaat het om een 'marktconform bedrag'.

De Bruin zegt dat de verkoop is ingegeven door de snelle groei. "Inmiddels zijn we ook in verschillende andere landen bezig. Door de verkoop kan ik me weer gaan bezighouden met
technische zaken, want ik blijf wel aan."
Startpagina.nl is in korte tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste portals van Nederland. Het bedrijf heeft een zee aan dochterpagina's over de meest uiteenlopende onderwerpen, die grotendeels door liefhebbers worden onderhouden. Zij ontfermen zich over een bepaald onderdeel en zoeken vervolgens het Internet af naar websites waar goede informatie te vinden is. Die sites worden vervolgens toegevoegd aan de startpagina.
Volgens VNU past de aankoop binnen de gekozen strategie waarbij het Haarlemse uitgeversconcern de toekomst vooral ziet in Internet en elektronische handel. Om die reden werd vorig jaar de winstgevende dagbladengroep verkocht. VNU zegt dat de sitehttp://startpagina.nl vaker dan 1,3 miljoen keer per dag geraadpleegd. Volgens het Internet-bureau Nedstat ligt dat cijfer aanzienlijk lager. Nedstat telde op 5 april ruim 609.000 pageviews.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/134824). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×