Managed hosting door True

Nina Brink kan claims beleggers verwachten

 

Alsof ze al niet genoeg is geplaagd door de perikelen in eigen bedrijf, wordt World Online-topvrouw nu bedreigd met een reeks aan schadeclaims van zowel Nederlandse als Amerikaanse beleggers. Ook de banken ABN Amro en Goldman Sachs, die de beursgang begeleidden, kunnen claims verwachten, zo meldt de Volkskrant.

De scherpe koersdaling van World Online heeft beleggers een schadepost opgeleverd van 3,8 miljard gulden. Zij voelen zich benadeeld door de gang van zaken rond de beursgang en hebben volgensde Volkskrant strafrecht-advocaat Spong ingeschakeld om hun belangen te vertegenwoordigen. De beleggers zouden zich vooral misleid voelen door de verschillen tussen de prospectussen die World Online voor de beursgang uitbracht. In de voorlopige wordt nog gesproken van het recht voor één van Brinks bedrijven om te delen in de winst van de verkoop van aandelen door investeringsmaatschappij Baystar. In de definitieve prospectus staat dat eventuele winst voor Brink uit de verkoop van World Online-aandelen door Baystar moet worden omgezet in WOL-aandelen.
De advocaten zouden overwegen een klacht in te dienen bij het Openbaar Ministerie tegen vermeende oplichting van Brink. Daarnaast zou de World Online-topvrouw in een civiele zaak ter verantwoording worden geroepen, samen met de financiële begeleiders ABN Amro en Goldman Sachs.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/134760). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×