Managed hosting door True

Ahold duikt dieper in elektronische handel

 

Ahold overweegt deel te nemen aan de Internet-inkoopsite van Sears en Carrefour, die vorige week is aangekondigd. Dat heeft het concern vanmiddag op zijn jaarlijkse financiële persconferentie bekendgemaakt.

Het concern gaat volgens topman Van der Hoeven in twee jaar honderd miljoen gulden in e-commercie investeren, zo zei hij tegenComputable.
Ahold heeft elektronische handel nu bij al zijn topprioriteiten geplaatst, en verwacht dat de e-verkoop dit jaar zal verviervoudigen tot 480 miljoen. Het concern zoekt een technologische partner om verdere expansie in e-commercie te realiseren, onder meer voor het ontwikkelen van middleware. Volgens Van der Hoeven gaat zijn bedrijf nu versneld over op Internet-systemen. Daarmee vervangt het de edi-systemen, waar de grootgrutter de afgelopen jaren vele miljoenen guldens in geïnvesteerd heeft.
Het concern heeft nu zes sites die zijn bedoeld voor elektronische bestellen en elf andere sites. Vanmiddag is de overname aangekondigd van grootverbruik-leverancier US Foodservice, die ook al actief is met een grote e-commercie site, met een omzet van honderd miljoen dollar.
Ahold zoekt ook partners voor het leveren van informatie, digitale producten en vermaak op zijn sites.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/134392). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×