Managed hosting door True

Kijkshop maakt virtuele etalage in winkel

Kijkshop gaat in zijn winkel een PC plaatsen waarmee klanten spullen kunnen bestellen. Deze virtuele etalage is bedoeld voor artikelen die te groot zijn om in de winkel te plaatsen.

Dit zei directeur Edwin Koemans deze week tijdens het Electronic Retailing Congres in Den Bosch. De winkelketen zet een computer neer voor diegenen die thuis niet zo'n apparaat hebben om er via de website van de detaillist spullen te bestellen.
Koemans betoogde dat het webconcept (kopen door te kijken) al jaren lang in zijn winkels wordt toegepast. Klanten immers kijken naar de producten die staan uitgestald en bepalen op die manier hun keuze. Sinds november bezoeken wekelijks ruim 15.000 mensen de webwinkel van Kijkshop.
Uit internationale onderzoeken, zo meldt De Gelderlander, blijkt dat 80 procent van de winkels op het web de privacy van gegevens niet waarborgt, 68 procent geen klachtenregeling heeft en 47 procent geen regeling voor retourzendingen van artikelen. In Nederland probeert de Consumentenbond meer zekerheden voor digitale aankopen te scheppen door het Web Trader-keurmerk te introducteren. Inmiddels zijn vijftig ondernemers van virtuele winkels in Nederland uitgerust met dit keurmerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.