Managed hosting door True

Krapte op IT-arbeidsmarkt neemt af

De krapte op de arbeidsmarkt in de IT lijkt iets af te nemen, maar is nog altijd groter dan in andere sectoren. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat eind september 1999 per duizend banen 79 vacatures voor automatiseerders open stonden.

Dit is minder dan een kwartaal eerder, toen er 99 vacatures per duizend posities waren. In de gehele zakelijke dienstverlening was in september sprake van 46 vacatures per duizend banen.
In de IT-branche stonden in het derde kwartaal in totaal zevenduizend vacatures open. Dat zijn er tweeduizend minder dan een periode eerder.
De Fenit stelt in zijn nieuwe Marktmonitor dat er in 1999 ruim 195 duizend mensen werken in de IT. Dat is een groei van tienduizend werknemers. Dit aantal neemt in 2000 toe tot 203 duizend. De branche-organisatie schat het tekort op de arbeidsmarkt op twaalfduizend niet ingevulde functies. Hierbij laat Fenit de automatiseringsfuncties in andere bedrijfstakken buiten beschouwing. De sector komt dit jaar met plannen om de tekorten aan te pakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.