Managed hosting door True

Kabel bevordert Nederlands Internet-gebruik

 

Snelle technieken voor Internet-toegang zoals kabel en Adsl zullen de groei van het aantal Internet-aansluitingen in Nederland bevorderen. Het totale aantal Nederlandse aansluitingen komt in 2003 uit op 5,7 miljoen.

Dit voorspelt onderzoeksbureau IDC. In 1998 lag het aantal Internet-aansluitingen nog op 1,3 miljoen. De groei zal volgens IDC jaarlijks 34 procent bedragen. Het grootste deel van die toename is te danken aan de opkomst van kabel en Adsl.
IDC meldt dat vorig jaar 6 procent van de particuliere Internet-aansluitingen uit een verbinding via de televisiekabel bestond. Tegen het jaar 2003 zal kabel een aandeel van 26 procent hebben.
In datzelfde jaar zal Adsl, dat breedbandige Internet-toegang biedt via de gewone telefoonlijn, goed zijn voor 12 procent van de Internet-aansluitingen in Nederland. KPN wil Adsl vanaf maart aanbieden in enkele grote steden, waaronder Amsterdam. Internet-leveranciers Planet Internet, Xs4all (beide in handen van KPN) en Sonera zullen dit zogeheten Fast Internet gaan aanbieden.
De opkomst van dergelijke snelle technieken gaat ten dele ten koste van het 'traditionele' modem; die gewone telefoonaansluiting daalt van 94 procent vorig jaar naar 62 procent in 2003.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/134024). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×