Managed hosting door True

Superweb en Eneco sluiten alsnog vrede

 

internet-aanbieder Superweb en telecom-aanbieder Eneco zeggen hun onderlinge problemen te hebben opgelost. Superweb werft klanten met het aanbod dat abonnees tegen een vast bedrag van 35 gulden per maand zonder telefoontikken onbeperkt kunnen surfen.

De problemen ontstonden toen abonnees zich massaal aanmeldden. Daardoor kon telecomleverancier Eneco de gevraagde capaciteit niet leveren.
Vorige week woensdag eiste Superweb van Eneco een bedrag van 150 miljoen gulden voor geleden schade. Eind december werd Eneco al veroordeeld tot het leveren van de toegezegde capaciteit op straffe van een dwangsom van één miljoen gulden per dag. Eneco legt de schuld echter bij KPN, dat zijn verplichtingen niet zou nakomen. Inmiddels zeggen Eneco en Superweb dat de problemen zijn opgelost. De gevraagde capaciteit wordt duur ingekocht bij KPN.
Ondanks de problemen heeft de geplaagde Internet-aanbieder ook fans, die onlangs een actie zijn gestart onder de titel 'Help Superweb de winter door'. De fans protesteren tegen de actie van de Consumentenbond, die mensen oproept hun abonnement op Superweb op te zeggen of op te schorten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/133944). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×