Managed hosting door True

Hollandse Progress-schil populair in Europa

 

De Base Development Kit (BDK) van Progress kent vooral succes in Europa. Amerikaanse ontwikkelaars laten zich met hun cowboy-mentaliteit niet in het keurslijf dwingen van deze schil om de Progress 4GL. Dit zegt Dave Ireland, operationeel directeur van Progress Software.

In mei vorig jaar omarmde het hoofdkantoor van Progress de BDK. Op initiatief van zes Nederlandse Progress-partners, waaronder Vitalogic uit Houten, is een uitbreiding ontwikkeld op de standaard 4GL. "Omdat iedere partner in het verleden zijn eigen toolset bouwde, was het lastig om applicaties te integreren", verduidelijkt Ireland het grote nadeel waar de BDK een einde aan maakt. Naast interoperabiliteit tussen applicaties hebben 'BDK-toepassingen' ook dezelfde gebruikersinterface. "Maar de BDK is niet aanvaardbaar voor iedereen. In de Verenigde Staten is het cultureel lastig om zoiets als een BDK in te voeren. Ontwikkelaars willen vrij zijn in hun werk en niet gebonden worden aan de afspraken die in de BDK vervat zijn."
Naast Nederland, is er in Engeland, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië interesse voor de BDK. In de VS dus niet. Daarom wordt de BDK als optie bij de 4GL geleverd. Progress functioneert dan als wederverkoper voor de alliantie van partners die de BDK hebben ontwikkeld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/133932). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×