Managed hosting door True

Internet-bedrijf TIE regelt AEX-beursgang

 

Het Hoofddorpse bedrijf TIE vraagt in februari als eerste Internet-bedrijf een notering aan de NMax van de Amsterdamse effectenbeurs aan. Daarmee steekt het World Online, dat in maart naar de beurs wil, de loef af.

Met de beursgang wil TIE kapitaal aantrekken om overnames, onder meer in de Verenigde Staten, te financieren. Ook wil het meer kunnen investeren in productontwikkeling en marketing, en beschouwt het de beursgang als een manier om de naamsbekendheid te verhogen. Het bedrijf wil deels via acquisities en deels op eigen kracht snel verder groeien. De omzet ligt rond de achttien miljoen gulden.
TIE is twaalf jaar geleden opgericht als Edi-Tie en leverde oplossingen op het gebied van edi (electronic data interchange) voor het afhandelen van transacties op de zakelijke markt. Het bedrijf besloot vorig jaar om door te gaan als Internet-softwarebedrijf. Het biedt nu oplossingen aan voor het elektronische handelsverkeer tussen zakelijke partners op Internet. Met de software zijn applicaties te koppelen en transacties af te handelen. TIE-directeur Dick Raman zegt dat de op XML/edi-standaarden gebaseerde oplossingen vooral bedoeld zijn voor de virtuele marktplaatsen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/133868). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×