Managed hosting door True

Licentie-boete levert Microsoft miljarden op

 

Microsoft kan rekenen op 11 miljard dollar van kleine en middelgrote bedrijven voor het hergebruik van kopieën van Windows-programmatuur, aldus Gartner Group.

Met het hergebruik van de Windows-software wordt in dit geval bedoeld dat bedrijven een kopie maken van de software die op één van hun desktops draait en deze vervolgens over meerdere PC's in de onderneming verspreiden.
Volgens berekeningen van Gartner Group mag het softwareconcern ervan uitgaan dat het jaarlijks 1,1 miljard dollar ontvangt van de bedrijven die lid zijn van Microsofts Select and Enterprise licentie-overeenkomst. De regeling bestaat al sinds 1993, maar nu pas dringt Microsoft aan op de betaling van de boetes.
Volgens Gartner Group maakt het striktere beleid van Microsoft onderdeel uit van een algemene strategie, waarbij het softwareconcern extra omzet wil binnenhalen van bestaande klanten. Het concern hoopt daarmee onder andere een goede indruk te maken op beleggers op Wall Street. Eerder al besloot het concern het aantal IP-connecties op een Windows NT werkstation te reduceren tot tien, om zodoende te voorkomen dat het besturingssysteem wordt gebruikt als webserver.
Als Gartners berekeningen uitkomen zou Microsoft de omzet uit zijn Windows-platform bijna kunnen verdubbelen. Het softwareconcern meldde over zijn jongste fiscale jaar een opbrengst van 9,4 miljard dollar uit besturingssystemen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/132104). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×