Managed hosting door True

Suse wil Linux met HP en IBM meeleveren

 

Linux-distributeur Suse voert gesprekken met computerfabrikanten HP en IBM om zijn uitvoering van Linux mee te laten leveren met de Intel-systemen van de twee.

De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium. Dit meldt een woordvoerder van de Duitse Linux-leverancier. HP verstrekt vooralsnog geen commentaar. De computerproducent levert echter al de distributie van het Amerikaanse Red Hat bij enkele modellen in zijn Netserver-reeks. Daarnaast biedt het bedrijf ondersteuning voor de bekendste Linux-uitvoeringen op zijn machines. Gebruikers dienen die andere distributies dan wel zelf te installeren en te configureren.
IBM heeft relaties met de vier grote distributeurs van Linux; Red Hat, Caldera, Turbolinux en Suse. Laatstgenoemde geniet in Europa de Linux-voorkeur van IBM, die binnenkort cd-roms met een proefversie van Suse Linux meelevert bij zijn Netfinity-computers.
Verder heeft Suse deze maand ook een overeenkomst gesloten met Sun Microsystems om een Linux-uitvoering te leveren voor machines met de Ultrasparc-processor van die computerleverancier. Sun omschrijft het resulterende Linux-systeem als een licht platform dat geen concurrent is voor de eigen Unix-variant Solaris.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/132040). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×