Managed hosting door True

Apple neemt licentie op technologie Amazon

 

Computerproducent Apple heeft als eerste bedrijf een licentie genomen op Amazons controversiële 1-Click technologie.

Deze technologie maakt het doen van aankopen in online winkels eenvoudiger doordat klanten de benodigde gegevens maar één keer hoeven in te voeren. Hierdoor vergt iedere volgende bestelling niet meer dan één muisklik.
Apple-woordvoerder Mitch Mandich is vol lof over de technologie. "Amazon heeft zijn klanten hiermee voorzien van een uitstekende service. Wij willen onze klanten hetzelfde bieden." De computerproducent heeft 1-Click deze week aan zijn site toegevoegd.
Amazon reageerde verheugd op de deal met Apple maar wilde niet zeggen of het meer licentie-overeenkomsten gaat najagen. "Wij kijken altijd wat het beste is voor onze aandeelhouders en klanten", was zo ongeveer het enige wat een woordvoerder van het bedrijf kwijt wilde.
Critici zijn ontevreden met de houding van Amazon. Ze zijn van mening dat het belachelijk is om een relatief simpele technologie als 1-Click te patenteren.
Het bedrijf van Jeff Bezos lijkt zich echter weinig aan te trekken van alle kritiek. Het bedrijf spande enige tijd geleden nog met (voorlopig) succes een rechtszaak aan tegen grote rivaal BarnesandNoble.com omdat deze de 1-Click technologie gekopieerd zou hebben.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131932). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×