Managed hosting door True

Yahoo vervangt Amazon door Barnes and Noble

 

Yahoo heeft gisteren de samenwerking met Internet-boekhandel Amazon beëindigd. Voortaan beheert Barnes and Noble de Internet-winkel op de portal van Yahoo.

Dit betekent dat Barnes and Noble bij elk zoekresultaat van Yahoo naar bijvoorbeeld boek- of CD-winkels tevoorschijn komt. Barnes and Noble is de nummer één boekhandel van de Verenigde Staten. De online boekhandel Barnesandnoble.com is een samenwerkingsverband met de Duitse mediagigant Bertelsmann.
Het verbreken van de overeenkomst met Yahoo betekent een nieuwe tegenslag voor Amazon, dat toch al in zwaar weer verkeert. Een maand geleden ging Living failliet, een van de partners van Amazon. De explosief groeiende webwinkel van Jeff Bezos heeft sinds zijn oprichting nog nooit winst gemaakt.
Hoewel details over de overeenkomst niet bekend zijn gemaakt, is de deal vooral goed voor Yahoo. Het verzekert de Internet-portal van een bron van inkomsten in een tijd waarin steeds meer twijfel opdoemt over het nut van adverteren op Internet. Yahoo maakt een behoorlijke winst, maar is voor zijn inkomsten voor 90 procent afhankelijk van advertenties.
Barnes and Noble profiteert van de technische kennis van Yahoo. Het boekbedrijf wil zijn klanten gratis Internet-toegang gaan aanbieden, waarbij de startpagina samen met Yahoo wordt opgezet.
Amazon zelf reageerde laconiek. Volgens woordvoerster Lizzie Allen had Amazon al in augustus besloten om het maandag afgelopen contract met Yahoo niet te verlengen. Amazon zet nu al zijn kaarten op de samenwerking met America Online, 's werelds grootste Internet-aanbieder.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131920). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×