Managed hosting door True

Intel trekt Pentium-paradepaardjes terug

 

Op dezelfde dag dat PC-fabrikanten begonnen met de levering van AMD's 1,1 GHz Athlon-chip moest Intel zijn 1,13 GHz Pentium terug halen.

De processor-gigant maakte gisteren bekend voorlopig te stoppen met de productie van zijn 1,13 GHz Pentium 3-chip, nadat problemen zijn ontdekt die ervoor zorgen dat bepaalde software niet functioneert. Daarnaast heeft Intel de al geleverde machines met de processor teruggetrokken, ondanks het feit dat het probleem zich volgens het bedrijf niet in alle chips voordoet.
De fouten kwamen aan het licht na onderzoek van de test-sites Tom's Hardware en Hard OCP. Toen onderzoekers in de laboratoria van Intel vervolgens tot dezelfde conclusie kwamen besloot de onderneming maatregelen te treffen.
Intel verwacht dat het zeker twee maanden gaat duren voordat het probleem is opgelost en het de productie van de 1,13 GHz chip kan hervatten.
Analisten menen dat de schade financieel wel te overzien is, aangezien de processor een niche-product is en er minder dan tienduizend van zijn verscheept. In de PR-oorlog met AMD heeft het bedrijf echter een gevoelige slag moeten incasseren.
De aartsrivaal is gisteren begonnen met het in grote getale leveren van zijn Athlon 1,1 GHz. Volgens analisten heeft het bedrijf de druk op Intel inmiddels zover opgevoerd dat deze zijn nieuwe Pentium 3 sneller op de markt moest brengen dan de chipgigant eigenlijk van plan was. Met alle gevolgen van dien, zo blijkt. Eerder dit jaar moest Intel ook al een kleine miljoen moederborden met de 820 chipset vervangen, nadat geheugenproblemen waren geconstateerd.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131616). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×