Managed hosting door True

China pakt 'domeinkrakers' hard aan

 

De Chinezen die dachten binnen te lopen door merknamen met de extensie .cn (China) te registreren en later duur te verkopen, komen van een koude kermis thuis.

De Chinese autoriteiten pakken dit zogeheten kraken van domeinnamen vanaf nu hard aan, nadat enkele buitenlandse bedrijven, waaronder Microsoft, te maken hadden gekregen met dergelijke praktijken. Iedere domeinkraker die wordt gepakt, mag rekenen op een fikse boete, al laten de autoriteiten niet los hoe hoog die boete is.
De verwachting is dat China in dit decennium uitgroeit tot een van lucratiefste e-handelsmarkten in de wereld. Daarmee neemt ook de vraag naar domeinnamen explosief toe. Het laatste dat de Chinese autoriteiten daarbij kunnen gebruiken is een stelletje 'vrijbuiters' dat het de grote spelers op die e-handelsmarkt onnodig lastig maakt, want de Chinese overheid heeft de commerciële mogelijkheden van Internet allang herkend. Zolang ze het inloggen op Westerse nieuwssites succesvol weet te blokkeren, mag wat haar betreft het Chinese volk 'volop' profiteren van de geneugten van de moderne technologie. In de eerste acht maanden van dit jaar verdubbelde het aantal Chinese Internet-aansluitingen tot bijna zeventien miljoen. Aan het eind van dit jaar zullen zo'n twintig miljoen Chinese huishoudens een aansluiting hebben.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131596). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×