Managed hosting door True

Versatel zet klacht tegen Belgacom door

 

Versatel België en Versa Point en hebben Belgacom bij de Europese Commissie opnieuw aangeklaagd om toegang tot diens netwerk af te dwingen.

Volgens de twee bedrijven hebben ze al vanaf maart herhaaldelijk aan Belgacom toegang gevraagd tot het laatste stukje koperdraad dat hen tot binnen de huizen en bedrijven brengt.
Versatel meent dat Belgacom volgens de Europese mededingingswetten verplicht is anderen toegang te geven tot zijn netwerk. Door dat te weigeren, behoudt het bedrijf in feite zijn monopoliepositie voor onder meer het Internet. In juli klaagde Versatel daarom het Belgische bedrijf al aan bij de Europese Commissie. Eerder deze week liet Belgacom weten dat het in het vierde kwartaal dit jaar een aanbod wil doen voor toegang op het lokale netwerk.
De Belgische vestigingsdirecteur van Versatel Philip Mathuis heeft daar echter geen enkel vertrouwen in, zegt hij in een gisteren uitgegeven verklaring. "Belgacom zegt dit niet voor de eerste keer, en net als vorige keren blijft onduidelijk wat precies de inhoud van het aanbod wordt. Bovendien zegt Belgacom wel zich constructief te willen opstellen, maar tegelijkertijd weigert het ons allerlei technische informatie die we nodig hebben." Vandaar dat Versatel een nieuwe klacht bij de Commissie heeft ingediend.
Belgacom biedt breedbandverbindingen aan via het eigen Turboline, maar die zijn niet zo snel als zou kunnen, en zeker niet zo goedkoop als die van Versatel.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131540). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×