Managed hosting door True

IBM, Intel en HP starten Linux-laboratorium

 

IBM, Intel en HP starten een Linux-laboratorium waar programmeurs de 'open source' software zullen testen op grote zakelijke computersystemen.

Eind dit jaar moet het laboratorium open zijn. Linux, het 'open source' besturingssysteem dat een van de veelbelovendste alternatieven lijkt voor Windows, krijgt daarmee een fikse impuls. De meeste vrijwilligers die aan het voortdurend verbeteren van het systeem werken, kunnen hun werk als regel slechts uittesten op hun eigen PC's. Dat is een van de redenen waarom Linux zelden wordt gebruikt op grotere zakelijke computers.
Het Open Source Development Lab, zoals het laboratorium gaat heten (http://www.osdlab.org), "zal voorzien in een behoefte van veel programmeurs: toegang tot hypermoderne zakelijke systemen", aldus gisteren Brian Behlendorf, de maker van de sussesvolle webserver Apache.
IBM, Intel en Hewlett-Packard stoppen voorlopig enkele miljoenen dollars in het project. Daarnaast doet ook een aantal andere bedrijven mee voor kleinere bedragen, waaronder Linux-bedrijven als Red Hat, Turbolinux, Linuxcare en VA Linux Systems. Ook PC-bouwer Dell doet mee aan het project.
 


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131504). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×