Managed hosting door True

Floppy-disk bezorgt HP hoofdbrekens

 

Alle bezitters van een HP-computer krijgen een gratis reparatie van de floppy-disk controller. Daar zit mogelijk een fout in waardoor data worden vernietigd.

HP werd afgelopen herfst, evenals Compaq, Packard Bell/Nec en eMachines, gedagvaard kort nadat computerfabrikant Toshiba het probleem had geschikt voor het enorme bedrag van 2,1 miljard dollar (5 miljard gulden). Volgens de aanklacht hebben behalve Toshiba ook de vier computergiganten pc's geleverd, terwijl ze wisten dat er iets niet goed zat. Toshiba heeft overigens geen schuld bekend in deze zaak.
Ook HP benadrukte gisteren dat het aanbieden van de reparatie op geen enkele manier als een schuldbekentenis moet worden gezien. "We hebben nog van geen enkele gebruiker gehoord dat hij of zij problemen heeft gehad met de controller, maar we willen eventuele problemen gewoon vóór zijn", aldus woordvoerster Anne McGrath. Ze benadrukte dat HP zich met hand en tand zal verdedigen tegen de 'schaamteloze' aanklacht.
Volgens de aanklacht zit de fout in de chips die de overdracht van data naar floppy's regelen. Het probleem treedt alleen op wanneer er tegelijkertijd met dat schrijven naar de floppy ook nog andere programma's draaien.
HP biedt zijn gebruikers een patch aan om de controller te repareren ophttp://www.hp.com/go/fdcpatch. Compaq-bezitters kunnen een patch voor hun pc's downloaden ophttp://www6.compaq.com/support/files/desktops/us/help.html
 


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131444). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×