Managed hosting door True

Linux-wereld krijgt een certificering

 

De Amerikaanse organisatie Comptia, dat leveranciersonafhankelijke certificaten uitgeeft, voegt een Linux-certificering aan zijn portofolio toe.

Comptia (Computing Technology Industry Association) is een not-for-profit-organisatie, die leveranciersonafhankelijke certificeringen ontwikkelt. Sinds vorig jaar is het bedrijf ook actief in Nederland en levert het A+-certificaat voor PC-service, het Network+ voor netwerktechnologie en in de eerste helft van 2001 zal daar Linux+ bijkomen.
"De industrie heeft ons gevraagd om Linux+ te ontwikkelen op basis van onze geweldige staat van dienst in de ontwikkeling van certificering", pocht John Venator, president en ceo van Comptia. Sommige PC-fabrikanten laten geen reparaties uitvoeren door personeel zonder een A+-certificaat.
De organisatie krijgt hulp van het Linux Professional Institute (LPI) en Sair Linux. Deze organisaties houden zich al langer bezig met Linux-competenties, examens en trainingen. "Wij geloven in de waarde van certificering als deze standaard onafhankelijk is van software leveranciers en trainingsinstituten en zien dit instap Linux+ programma als een uitstekende opstap voor nieuwkomers in de Linux-omgeving, zeker als zij uit een Windows-omgeving komen," aldus Dan York, president van het LPI.
Bedrijven verwachten dat de vraag naar gecertificeerd Linux-personeel gigantisch zal toenemen. De industrie vraagt om instap-certificering. De groeicijfers nemen een extra vlucht doordat steeds meer asp's (application service providers) en isp's Linux als een kosteneffectief platform inzetten.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131436). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×