Managed hosting door True

Acht liefhebbers voor umts in Italië

 

Voor de veiling van de 5 Italiaanse umts-licenties hebben zich 8 gegadigden gemeld. Zij zijn bereid minimaal 2 miljard euro op te hoesten.

De veiling van mobiel Internet in Italië begint in oktober.
De grote namen ontbrekend niet. Op de biederslijst prijken de namen van Omnitel Pronto Italia (Vodaphone), Telecom Italia Mobile, Blu (British Telecom, Autostrada, BNL, Mediaset en Edizione Holding), Wind Telecomunicazioni (Enel, France Télécom). Verder staan op de lijst de consortia Andala (Hutchinson Whampoa, Tiscali en CIR), IPSE 2000 (Sonera, Telefonica, Fiat, Ifil, Acea en Banca di Roma) en TU TLC Utilities (Atitalia). Op het laatste moment meldde zich ook Anthill aan. Het is niet bekend welke bedrijven daar inzitten. Omnitel en Telecom Italia zijn de grootste telefoonaanbieders in Italië. Hutchinson Whampoa uit Hongkong, ex-partner van KPN in het Duitse E-plus, heeft voor 51 procent een belang in het Andala-consortium.
KPN ontbreekt vooralsnog. Dinsdag maakte het bedrijf al bekend dat het na de enorme uitgaven aan umts in Duitsland en de enorme koersval die daarop volgde even rustig aan gaat doen. De onderneming hield de mogelijkheid open dat het nog gaat meedoen in Italië en Frankrijk, maar geeft voorlopig prioriteit aan een umts-licentie in België. Ook daar worden binnenkort umts-licenties geveild.
 


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131428). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.