Managed hosting door True

Caldera maakt Cosmos voor Unixware

 

Caldera maakt zijn software voor het beheren van netwerken, Cosmos, geschikt voor Unixware, de Unix-variant van SCO.

Cosmos is in eerste instantie ontwikkeld voor Linux. Caldera neemt het product op in Openserver 5.0. Met Openserver kunnen bedrijven pluriforme serveromgevingen beheren. Volgens nieuwsdienst Computergram is Caldera erop uit om Unix-klanten die Openserver gebruiken op termijn naar de eigen Linux-distributie over te halen. Dit is precies de kruisbestuiving die het bedrijf met de overname van het grootste deel van SCO voor ogen had.
Het bedrijf brengt het nieuws naar buiten op de Forum 2000-conferentie die binnenkort in Silicon Valley zal plaatsvinden. Caldera is volgende week gastheer van dit jaarlijkse SCO-forum, waarop een werkende versie van Linux draaiend onder Unixware te zien zal zijn. Behalve applicaties wil het bedrijf ook de interface van Linux-applicaties beschikbaar maken voor het Unixware-platform.
Hoewel Caldera het terrein verliezende product Openserver hiermee openlijk steunt, is het uiteindelijk de bedoeling Unixware-klanten warm te laten lopen voor Linux. Met de investering in SCO hoopt Caldera zo meer klanten te vinden voor zijn Linux-distributie.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131420). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×