Managed hosting door True

Opties zijn uit bij Internet-bedrijven

 

De opties zijn nog niet helemaal weg, maar topmensen van Internet-bedrijven worden steeds vaker gewoon betaald in klinkende munt en bonussen.

Vergeleken met vorig jaar wordt 13 procent meer van de salarissen uitgekeerd in harde guldens (of dollars), zo blijkt uit onderzoek van Pricewaterhouse Coopers (PWC). Volgens het accountantsbureau duidt die verschuiving op een krappe arbeidsmarkt.
Volgens Edward Spiedel, die 123 bedrijven onder de loep nam, is vooral het groeiende aantal bonussen sterk gebonden aan het behalen van resultaten op de korte termijn. Veel Internet-bedrijven willen daarvoor managers uit gevestigde bedrijven uit de 'oude economie' binnenhalen, maar bij die groep hoeven ze niet aan te komen met de riskante opties van hun bedrijven. Sinds eind vorig jaar zijn de koersen van veel bedrijven fors gedaald, en ze schommelen nu zodanig dat de waarde van de opties nauwelijks te voorspellen valt. 'Oude economie'-managers eisen daarom meer zekerheid dat ze kunnen binnenlopen als ze de hun gestelde doelen halen.
Volgens het onderzoek zijn de salarissen van de ceo's (chief executive officer) van de onderzochte Internet-bedrijven dit jaar met ruim 15 procent gestegen ten opzichte van 1999. De bonussen in harde munt groeiden met ruim 31 procent. Het gemiddelde inkomen aan vast salaris plus bonussen bedraagt dit jaar voor de topmanagers van de onderzochte bedrijven 11,5 miljoen gulden.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131388). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×