Managed hosting door True

Ariba lanceert financieel Internet-platform

 

Het Amerikaanse Internet-bedrijf Ariba lanceert een wereldwijd 'open multibank'-systeem dat financiële e-handelstransacties via Internet mogelijk maakt.

Het netwerk wordt geïntegreerd met het Ariba B2B Commerce Platform en de productenreeks van het IBM/i2/Ariba-consortium. Volgens Ariba heeft het met de lancering een belangrijke voorsprong opgebouwd tegenover de concurrentie, 'omdat geen van onze concurrenten over een financiële service op dit niveau beschikt'. Met het 'Called Commerce Services Network' (CSN) wordt het voor gebruikers van Ariba's B2B Commerce Platform mogelijk om hun zakelijke diensten via Internet te integreren met diverse financiële producten en instanties. Een daarvan is ABN Amro. De andere financiële deelnemers zijn onder andere American Express, Visa, Bank of America en US Bancorp.
Ariba claimt de eerste te zijn met een systeem waar meerdere financiële instanties aan meewerken, maar enige tijd geleden hebben Citigroup, Enron Broadband Services, S1 en Wells Fargo onder de naam i2 Technologies ook al een dergelijk betalingssysteem voor b2b-marktplaatsen (business-to-business) gelanceerd, onder de naam Financialsettlementmatrix.com (FSM.com). Ook hier gaat het volgens de initiatiefnemers om een 'open' betalingssysteem dat geïntegreerd is met technologie voor e-commercie. Het is niet duidelijk of Ariba in de toekomst uit is op samenwerking met dit financiële platform.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131348). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×