Managed hosting door True

Hutchison Whampoa stapt uit E-Plus

 

Deutsche Telekom had de Duitse Umts-veiling nog niet gekwalificeerd als 'economische waanzin', of Hutchison Whampoa zei dat het uit E-Plus stapt.

Hutchison Whampoa bemachtigde samen met KPN Mobile met E-Plus een Umts-licentie in Duitsland. Hutchison vindt de 18,5 miljard gulden voor de licentie te veel. De kosten zijn hoger dan was verwacht voor een nieuwkomer op de Duitse markt, aldus directeur Canning Fok van Hutchison in een verklaring. De overdracht van de deelneming in E-Plus stelt KPN Mobile in staat zijn strategische doelen in Duitsland na te streven, waar het al stevig vertegenwoordigd is met E-Plus, aldus de verklaring.
Directeur Karsten van KPN Mobile liet in dezelfde verklaring weten begrip te hebben voor de kostenoverwegingen van Hutchison. "Het maakt een verschil of je begint als nieuwkomer of dat je al een positie hebt, zoals KPN Mobile via E-Plus." Karsten is heel tevreden met de uitkomst van de veiling, voegde hij daaraan toe.
Overigens draait KPN Mobile nog steeds niet alleen op voor de 18,5 miljard. Het Amerikaanse Bellsouth heeft een belang van 22,5 procent in E-Plus en neemt zodoende ruim 4,1 miljard gulden voor zijn rekening. Bellsouth liet weten evenals KPN wél tevreden te zijn.
 


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131304). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×