Managed hosting door True

Paul Allen verkoopt weer Microsoft-aandelen

 

Microsoft-medeoprichter Paul Allen heeft opnieuw het plan opgevat om een deel van zijn belang in het softwarebedrijf te verkopen.

Eerder dit jaar verkocht hij 48,6 miljoen aandelen, die toen ruim 10 miljard gulden waard waren. Nu gaat het om een veel bescheidener aantal van 2 miljoen aandelen, die op dit moment 340 miljoen gulden zouden opbrengen.
De verkoop eerder dit jaar wekte nogal wat opschudding, omdat Microsoft toen net terecht stond bij rechter Jackson wegens machtsmisbruik. Allen werd toen door velen gezien als de spreekwoordelijke rat die het zinkende schip verlaat. Allen zelf liet via een woordvoerster weten dat hij de aandelen alleen verkocht om meer spreiding in zijn aandelenportefeuille te krijgen.
Ook deze keer gaat het volgens zijn woordvoerster om een 'routineverkoop' ter spreiding van Allens portefeuille. De voorgenomen verkoop werd gisteren bekendgemaakt door de beurswaakhond SEC, waar Allen volgens de beursregels toestemming had gevraagd. Ook Microsofts advocaat William Neukom wil van wat aandelen Microsoft af. Bij hem gaat het om 100.000 aandelen, die de jurist tegen de huidige koers ongeveer 17,5 miljoen gulden in het laatje brengen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131268). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×