Managed hosting door True

British Telecom koopt bijna heel Viag

 

Gisteren maakte British Telecom bekend dat het het Duitse E.ON voor 14,7 miljard gulden uitkoopt uit Viag Interkom.

Later op de dag sleepte Viag Interkom een Umts-licentie voor Duitsland in de wacht. BT had net als E.ON een belang van 45 procent in Viag Interkom. De resterende 10 procent is (nog) handen van het Noorse Telenor. Viag Interkom heeft zo'n 2 miljoen abonnees. Daarmee is het een van de grote aanbieders van mobiele telefonie. De verkoop wordt pas halverwege volgend jaar afgerond in verband met dan geldende belastingvoordelen.
De zet past in de strategie van British Telecom om minderheidsbelangen in te ruilen voor controlerende deelnemingen. Een paar maanden geleden kocht de Britse telco al de Nederlandse Spoorwegen voor 4,2 miljard gulden uit uit Telfort. E.ON, dit jaar ontstaan uit een fusie van de conglomeraten Viag en Veba, wil zich concentreren op de energiesector. Eerder dit jaar verkocht het al zijn elektronica-activiteiten en zijn verpakkingsdivisie.
Gisteren maakte E.ON tevens zijn halfjaarcijfers bekend. De nettowinst steeg met 17 procent tot 6,7 miljard gulden, maar dat kwam vooral door eenmalige baten. De beleggers bleken teleurgesteld en het aandeel daalde 4 procent. Datzelfde gold overigens ook voor British Telecom, vooral omdat de beleggers toch ook even diep moeten ademhalen bij de miljarden die in het rond vliegen op de Umts-veilingen.
 


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131260). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×