Managed hosting door True

Michael Cowpland weg bij noodlijdend Corel

 

Temidden van een algehele financiële malaise waarin Corel al langere tijd verkeert is Michael Cowpland opgestapt bij het Canadese bedrijf.

Cowpland gaat na zijn vertrek startende Linux-bedrijven begeleiden. Derek Burney is benoemd tot interim ceo (chief executive officer) en vice-president. Hoewel niet meer betrokken bij de dagelijkse leiding van het bedrijf blijft de voormalig topman lid van de Raad van Commissarissen.
Onder Cowplands leiding heeft Corel drastische koerswijzigingen laten zien. Aanvankelijk was het gespecialiseerd in grafische software. Later stapte het bedrijf over op kantoorapplicaties door Wordperfect over te nemen van Novell. Een paar jaar terug dook het bedrijf op Internet met een op Java gebaseerde Office-set. De laatste koerswijziging die het bedrijf liet zien, Linux, loopt eveneens slecht, ook al roemen analisten en de pers deze Linux-distributie om zijn kwaliteit.
De onderneming kreeg mei dit jaar een bittere pil te slikken toen de voorgenomen fusie met Inprise afgeblazen werd door het kelderende aandeel van Corel. In februari stond het aandeel op 20 dollar. Nu schommelt het onder de vier dollar. De overname zou Corel voorzien hebben van 240 miljoen dollar, een kapitaalinjectie waar het bedrijf dringend behoefte aan had. In juni schrapte het 21 procent van zijn personeelsbestand door 320 werknemers te ontslaan.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131240). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×