Managed hosting door True

Rambus spant proces aan tegen Infineon

 

Technologiebedrijf Rambus daagt Infineon Technologies voor de rechter omdat het zijn patenten op synchrone- en DDR Dram geheugenchips zou schenden.

Hiermee is de Duitse fabrikant het zoveelste bedrijf dat te maken krijgt met Rambus' agressieve strategie om auteursrechten te claimen bij producenten van geheugenchips.
Eerder al bereikte de maker van chip-interfaces overeenstemming met de Japanse bedrijven Oki Electric, Toshiba en Hitachi over het betalen van miljoenen aan royalties. Hoewel dat niet altijd zonder slag of stoot ging hoefde Rambus daarvoor echter geen rechterlijke stappen te ondernemen.
Het technologiebedrijf zegt het proces te hebben aangespannen nadat onderhandelingen met Infineon vastliepen. Rambus voegde daaraan toe de hoop te koesteren dat de kwestie met een schikking te beëindigen is.
Infineon lijkt daar minder in te geloven. De fabrikant bereidt naar verluid uit vergelding zijn eigen rechtsgang voor. De kans dat de Duitse gigant daarin gezelschap krijgt van andere producenten lijkt groot, aangezien de claims van Rambus in de industrie voor een hoop verontwaardiging zorgen.
Veel analisten zien de strategie van Rambus als een manier om extra inkomsten te genereren nu de massaproductie van zijn dram's moeilijk op gang komt. Recentelijk maakte Intel bekend te zijn terug gekomen op zijn beslissing om in de komende Pentium 4 processor exclusief gebruik te maken van Rambus' Dram-formaat.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131204). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×