Managed hosting door True

Sun opent eigen opslagsoftware Storedge T3

 

Sun geeft de driversoftware voor zijn nieuwe Storedge T3-opslagsystemen vrij. Hierdoor kunnen andere besturingssystemen die zware opslaghardware ook gebruiken.

Daarmee heeft de computerfabrikant opnieuw een stapje gezet op het 'open source'-pad in de hoop een groter marktbereik te krijgen. Linuxcare had zich al ontfermd over de drivers van Sun Microsystems; de dienstverlener heeft deze vertaald voor het 'open source' besturingssysteem Linux. De ontwikkelaars onthulden die vertaalde software op de Linuxworld-conferentie, die deze week plaatsvindt in San José (Californië). De driver valt onder de veelgebruikte 'open source' licentie GPL (General Public License).
Sun wil de 'losse' verkoop van zijn opslagsystemen bevorderen door de koppeling met het eigen besturingssysteem Solaris losser te maken. Het bedrijf boekte vorig kwartaal 660 miljoen dollar winst op zijn servers, maar verkocht de meeste opslaghardware aan bestaande gebruikers van Solaris-servers.
Ondertussen geeft Sun-president Ed Zander toe dat de populariteit van Linux zijn bedrijf wel degelijk raakt. "Linux-servers knabbelen aan onze verkoop van lichte systemen." Toch houdt Sun vast aan de eigen Unix-variant Solaris en stort het zich niet ook op het 'open source' platform, wat veel van zijn concurrenten wel doen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131108). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×