Managed hosting door True

Telefonica vernieuwt zijn hele top

 

Twee weken na het vertrek van boegbeeld Juan Villalonga drukt de nieuwe Telefonica-topman César Alierta al zijn stempel op het bedrijf: de oude top verdwijnt.

Gisteren maakte het Spaanse telecomconcern bekend dat twee voormalige vertrouwelingen van Villalonga vertrekken. Het bedrijf krijgt onder meer een nieuwe tweede man. Fernando Abril-Martorell vervangt Luis Martin de Bustamante, die na twintig jaar het telecomconcern verlaat. De Bustamante was verantwoordelijk voor de mobiele telefonie. Hij was een belangrijke onderhandelaar in de mislukte fusiebesprekingen met KPN, dat iets later een overeenkomst sloot met het Japanse NTT Docomo. Luis Lada wordt de nieuwe topman van 'Moviles'. Voor zijn komst moet Manuel Garcia-Dur, verantwoordelijk voor de afdeling media, wijken.
De wijzigingen betekenen dat Villalonga, die twee weken geleden gedwongen werd af te treden na allerlei affaires, is vervangen door een meerkoppige leiding. Alierta is weliswaar de hoogste baas, maar hij zal nauwer samenwerken met Abril dan de autocratische Villalonga in het verleden met zijn vertrouweling De Bustamante. Abril, binnen het bestuur van Villalonga al topman van de technologiedochter TPI, was veruit favoriet voor de toppositie die hij nu gaat vervullen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131084). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×