Managed hosting door True

FBI wil meer doen tegen Internet-fraude

 

De FBI wil dat er een wereldwijde organisatie komt die zich helemaal gaat richten op de beveiliging van Internet.

Het federale onderzoeksbureau zal zich hiervoor sterk maken tijdens het in Londen te houden World E-Commerce Forum, waar het thema veiligheid hoog op de agenda staat. Dit forum gaat 18 oktober van start.
De FBI wil onder andere dat er meer samenwerking gaat plaats vinden tussen de diverse internationale veiligheidsdiensten. Een ander belangrijk punt voor de organisatie is een nieuwe, wereldwijde regelgeving om veilige e-commercie te garanderen en Internet-fraude en virus-aanvallen te bestrijden.
Eerder richtte de FBI samen met enkele andere groeperingen al het Internet Fraud Council op. Dit instituut bevecht fraude via elektronische handel voornamelijk door het verzamelen van gegevens en het ter beschikking stellen daarvan aan politie en openbaar ministerie. Daarnaast riep het Amerikaanse onderzoeksbureau ook een klachtenlijn (Internet Fraud Complaint Center) in het leven.
Maar de FBI is zelf ook onder vuur komen te liggen op het gebied van Internet-beveiliging, door het gebruik van zijn programma Carnivore. Isp's installeren deze software op hun netwerken zodat de FBI al het dataverkeer kan controleren op verdacht materiaal.
Ontoelaatbaar, vindt ondermeer The American Civil Liberties Union. Deze organisatie, die zich sterk maakt voor individuele rechten, is van mening dat het systeem een aanslag is op de privacy van mensen. Bovendien is het gebaseerd op verouderde telefonie-wetten, zo meent Aclu, dat het Amerikaanse Congres heeft verzocht de software te verbieden. Provider Earthlink heeft geweigerd om Carnivore te installeren om zo de rechten van zijn leden niet te schenden.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/131004). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×