Managed hosting door True

Computervirus Stages reist wereld rond

 

Computervirus Stages is de Grote Oceaan overgestoken en heeft vanuit de VS Japan bereikt. Het heeft de afgelopen maand al 200 keer een mailserver in Japan lamgelegd.

Stages sluipt de adresboeken van Microsoft Outlook binnen via een attachment. Als dat wordt geopend, verstuurt het zichzelf direct naar maximaal 100 coumputergebruikers die in het adresboek staan vermeld. Wat dat betreft lijkt het op het Iloveyou-virus van een paar maanden geleden: omdat de geïnfecteerde email afkomstig lijkt te zijn van een bekende, wordt de post argeloos geopend.
Qua werking is het virus overigens een stuk onschuldiger dan het Filippijnse broertje. Het Iloveyou-virus wiste onder meer computerbestanden en richtte in luttele weken voor naar schatting miljarden dollars schade aan. Volgens een Japanse overheidswoordvoerder is tot nu behalve een aantal uitgevallen mailservers geen echt zware schade door het virus gemeld.
Net als bij het Iloveyou-virus is de oplossing eenvoudig: het email-bericht vernietigen zonder de attachment met als naam Life--Stages.txt.shs te openen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130912). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.