Managed hosting door True

Duitse UMTS-veiling komt nu op stoom

 

De veiling van de UMTS-frequenties in Duitsland begint op stoom te komen. Na 49 biedronden stond de teller gisteren bij het sluiten van de veiling op 3,86 miljard euro.

De Duitse minister Eichel van Financiën, de grote winnaar van de veiling, zag met die 8,5 miljard gulden om zes uur gisteravond in één dag ruim drie miljard gulden extra in de Duitse schatkist komen.
De zeven bieders hebben volgens waarnemers de beginfase van het aftasten afgesloten. De biedronden volgen elkaar sneller op dan tijdens de eerste drie dagen. De slotstand op de derde dag van de veiling was 2,47 miljard euro, gisteren kwam daar 1,39 miljard euro bij.
KPN -dochter E-Plus staat met partner Hutchison Whampoa in de 49ste ronde bovenaan voor kavel 6 met een bod van 292 miljoen euro. Het hoogste bod van 409,5 miljoen euro is gedaan door Mobilcom (France Telecom) op zowel kavel 7 als 8, zo maakte de Regulierungsbehörde für Telekommunikation und Post, de Duitse Opta, aan het einde van de vierde veilingdag bekend.
Om een UMTS-frequentie te bemachtigen moeten de deelnemers minimaal op twee en maximaal op drie kavels een bod uitbrengen. Daarmee komt het aantal te vergeven licenties op vier tot zes. Het Duitse ministerie van Telecommunicatie en Post veilt namelijk in totaal twaalf blokken bandbreedte.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130892). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×