Managed hosting door True

ICL stelt beursgang uit terwijl baas opstapt

 

Het zijn hectische tijden voor de Britse Fujitsu-dochter ICL, maar niet omdat het zo goed gaat. ICL stelt de geplande beursgang uit en zoekt een nieuwe topman.

Ook al gaat het al een tijdje minder goed met de leverancier van IT-diensten, het vertrek van ceo (chief executive officer) Keith Todd komt toch vrij onverwacht. Todd is er niet in geslaagd om de aanzienlijke omzet van de onderneming (ruim 4,5 miljard euro in het laatste boekjaar) te koppelen aan voldoende winst. In het voorbije boekjaar noteerde ICL weliswaar een nettowinst van 122,8 miljoen euro, maar dat is te danken aan de verkoop vanassets ter waarde van 304 miljoen euro.
Vanwege de zwakke financiële positie op dit moment heeft ICL besloten de voorgenomen beursgang voor onbepaalde tijd uit te stellen. Dat gaf Todd een legitieme reden om op te stappen, want hij heeft veel energie gestoken in die beursgang en er min of meer een persoonlijke erezaak van gemaakt om het bedrijf op een succesvolle manier naar de beurs te brengen.
ICL zoekt voor de opvolging van Todd naar een man of vrouw met ervaring op het terrein van elektronische handel. In die tak van sport heeft het bedrijf tot nog toe weinig successen geboekt en het wordt hoog tijd dat dat verandert, vinden de Japanse eigenaren. Pas als de e-handelsactiviteiten van ICL flink in kracht zijn toegenomen, overweegt de onderneming een nieuwe beursgang, zo laat een woordvoerder weten.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130872). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×