Managed hosting door True

Ikea opent zijn eerste online winkel

 

Het Zweedse woonwarenhuis Ikea gaat ook via Internet zijn spullen verkopen. Gisteren presenteerde Ikea de eerste online winkel, gericht op de klanten in Zweden.

Uiteindelijk moeten er online winkels komen in alle 25 landen waar Ikea vestigingen heeft. De virtuele winkel opent officieel op 7 augustus, wanneer ook de nieuwe Zweedse catalogus uitkomt. In eerste instantie worden maar ongeveer 700 producten via Internet te koop aangeboden, in plaats van de vele duizenden die in de woonwarenhuizen te koop zijn. Dat komt vooral omdat het met de lancering van de webwinkel een stuk minder vlot is gelopen dan de bedoeling was. Ikea had al veel eerder dit jaar online willen zijn, maar steeds weer bleken er problemen te zijn met de orderverwerking. Ikea wilde er zeker van zijn dat van de eerste dag af ook grote aantallen orders goed zouden kunnen worden verwerkt, aldus een woordvoerder.
De winkel wordt gemaakt door het eveneens Zweedse Framfad, dat ook in Nederland een vestiging heeft. De winkel is zo gemaakt dat er gemakkelijk per land aanpassingen aan de winkel kunnen worden gedaan.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130828). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×