Managed hosting door True

Nog steeds geen Mobile Notes voor Palm

 

Lotus belooft enkele van zijn Mobile Notes-zwakheden te herstellen, maar bevestigt dat het geen plannen heeft om het probleem met Palm-handhelds op te lossen.

Het bedrijf lanceerde in januari een mobiele versie van zijn software-client met de belofte van Notes-toegang voor gebruikers van handcomputers en 'slimme telefoons'. Lotus maakte echter twee belangrijke fouten.
De huidige software, Mobile Services for Domino (MSD) genaamd, gebruikt Hdml (Handheld Device Markup Language) en is daardoor niet compatibel met de meeste WAP-telefoons. Fabrikanten van die apparaten maken namelijk steeds meer gebruik van WML (Wireless Markup Language).
Lotus heeft aangekondigd dat probleem te verhelpen. Volgens de onderneming zal de nieuwe versie van MDS het WML-formaat ondersteunen. Hierdoor is het niet meer nodig om gebruik te maken van WML/WAP-convertors, zoals nu het geval is.
Hiermee is het probleem met Palm nog niet opgelost. De Lotus-software stuurt Notes-gegevens van de server naar de apparatuur via microbrowsers. Groot struikelblok voor het bedrijf is dat de meeste Palm-handcomputers niet over een browser beschikken, waardoor de Notes-client geen kanaal heeft om informatie van te ontvangen - en dat terwijl Palm zo'n 70 procent van de markt in handen heeft.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130800). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×