Managed hosting door True

Commerceone en GE werken aan vertaalmachine

 

E-handelssoftware-aanbieder Commerceone en Global Exchange Services, de b2b-e-handelspoot van General Electric, ontwikkelen samen nieuwe data-vertaaltechnologie.

Volgens de twee bedrijven zal de vertaalmachine vooral de toegang tot online-handelsplaatsen veel gemakkelijker moeten maken. De technologie die GE en Commerceone ontwikkelen, vertaalt niet alleen XML in EDI en vice versa, maar zet ook Commerceone's eigen variant van XML Common Business Library (Xcbl) om in standaard XML, en in EDI. De vertaalmachine moet gaan werken als een 'elektronische link' tussen handelspartners die gebruik maken van verschillende Internet-standaards.
Dit najaar zal de vertaaltechnologie in de praktijk gaan functioneren. De bedrijven verwachten dat zij 'enige tijd later' klaar zijn om op dit terrein de concurrentie aan te gaan met e-handelsreuzen als Oracle en het consortium van IBM, Ariba en i2. Vooral de laatste partij zien Commerceone en GE als de grote rivaal.
Beide bedrijven zeggen zich goed te realiseren dat ze begonnen zijn aan een ambitieus project. Op het terrein van elektronische b2b-handel is de behoefte aan data-standaardisatie erg groot. Er zijn honderden verschillende standaards op de markt. Elke grote onderneming - zoals Commerceone, Ariba of Microsoft - heeft inmiddels haar eigen XML-variant ontwikkeld en op de markt gebracht. Zolang al die uiteenlopende varianten niet zijn ingeruild voor één standaard, is een goede vertaaltechnologie dus enorm belangrijk. Maar vanwege de grote hoeveelheid varianten is zo'n technologie wel lastig te realiseren.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130696). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×