Managed hosting door True

Microsoft verhuurt applicaties via Internet

 

Het bastion van client/server technologie gaat een aantal van zijn producten in licentie uitzetten bij asp's. Het roer is om.

Asp's (application server provider) richten een serverfarm in met applicaties, waarna bedrijven via Internet gebruik van de programma's kunnen maken. De opkomst van Internet en verbeterde netwerktechnologie hebben dergelijke dienstverlening mogelijk gemaakt. Door te huren hebben bedrijven geen omkijken naar de servers en de daarop draaiende software. Deze besparing op de beheerkosten rechtvaardigen de relatief grote investering die de asp-licenties vergen. De licentiestructuur die Microsoft heeft neergelegd, zorgt ervoor dat het bedrijf de prijs voor het oorspronkelijke product na twee jaar betaald heeft.
Asp's in Noord- en Zuid-Amerika kunnen per augustus beschikken over Windows Server, Advanced Server, Windows Terminal Server, Exchange 2000, SQL Server 2000, Commerce Server 2000, Host Integration Server (HIS) 2000, Internet Security & Acceleration Server 2000, Office, Small Business Server 2000, Visual Studio en Systems Management Server. Europa en Azië volgen in september. Bronnen dichtbij Microsoft geven aan dat Exchange, SQL-server en Office als eerste te huur zijn.
Volgens Rob Enderle, vice-president van het onderzoeksbureau Giga Information Group komt het bedrijf eerder met de huurconstructie dan verwacht. "Ik ben ervan onder de indruk dat Microsoft dit zo snel invoert. Ik weet dat ze binnen het bedrijf nogal gesteggeld hebben over de manier waarop het in de markt gezet moet worden. Het bedrijf is erg gevoelig voor het wegvallen van inkomsten en als Microsoft het niet doet, doet een ander het wel, is het besef. Het asp-model kan de markt van de toekomst worden."
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130548). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×