Managed hosting door True

Applesoup denkt wel aan auteursrechten

 

Napster-pioniers Bill Bales en Adrian Scott zijn een nieuwe 'uitwisseldienst' begonnen. Applesoup, zoals de starter heet, is echter wel legaal.

Net als bij Napster draait het bij Applesoup om het uitwisselen van digitale bestanden. Belangrijk verschil is echter dat Applesoup zegt wel auteursrechten af te dragen. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van speciale management-software die de eigendommen auteursrechtelijk moet beschermen. Hoe dat precies in zijn werk gaat wil Bates (nog) niet aangeven.
Applesoup is van mening dat de entertainment-industrie nu wel enthousiast is. Het bedrijf wijst in dat verband op de financiële steun van Frank Biondi, oud-topman van de Universal Studios. Volgens Biondi hielden bedrijven zich vanwege de auteursrechten-kwestie afzijdig van uitwisseldiensten.
Napster, met twintig miljoen gebruikers razend populair, is momenteel verwikkeld in een rechtzaak met de Recording Industry Association of America. Het bedrijf zou door zijn werkwijze op grote schaal auteursrechten schenden.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130492). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×