Managed hosting door True

Sun-Netscape alliantie in e-handelssoftware

 

Sun en Netscape bieden onder de naam Iplanet een platform aan voor het verwerken van bedrijfstransacties via Internet.

Het platform, samengesteld uit een verzameling applicaties, levert vier verschillende diensten. Het omvat een portaal, ondersteunt communicatie, zorgt voor integratie van applicaties via Internet en kent een eenduidige afhandeling van transacties. Het geheel draait op de Iplanet directory-server met een besturingssysteem naar keuze van Sun, HP, IBM of Microsoft.
Iplanet claimt 'het Zwitserland van software' te zijn, omdat de programmatuur open standaarden omarmt. Standaarden als Suns J2EE, het XML-formaat, Ldap (light weight directory protocol), Imap (Internet message protocol) en WML zegt het bedrijf te ondersteunen.
Volgens Stuart Wells, senior vice-president en general manager productontwikkeling bij Iplanet, zoekt het bedrijf niet de concurrentie op met het consortium van Oracle, IBM, Ariba en I2. "Wij behandelen Internet-marktplaatsen op een andere manier dan zij. Iplanet verdient zijn geld met de verkoop van software en vraagt geen bedrag per transactie. Dat doet het consortium wel."
Steun voor het initiatief kreeg Iplanet van diverse softwareleveranciers en IT-dienstverleners, waaronder Ixl Enterprises, Andersen Consulting, BMC Software, EDS, Loudcloud en Pricewaterhouse Coopers.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130488). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×