Managed hosting door True

FBI wil greep houden op Internetverkeer

 

De FBI gaat onderzoeken of de geplande overname van Internetprovider Verio door het Japanse NTT geen bedreiging vormt voor de nationale veiligheid.

De FBI vreest straks niet meer te kunnen afluisteren als dat nodig is.
Verio verzorgt de Internetverbindingen voor honderd bedrijven van de Standard&Poor 500-index, de vijfhonderd grootste Amerikaanse bedrijven. NTT wil de provider inlijven voor 5,5 miljard dollar (12,7 miljard gulden). Een week geleden besloot een commissie die zich bezighoudt met buitenlandse investeringen in de VS al tot een uitgebreid onderzoek.
Volgens de Wall Street Journal zijn nu ook het ministerie van justitie en de federale politie FBI in het geweer gekomen. Zij willen van NTT, het Japanse staatstelecombedrijf dat onder meer samenwerkt met KPN, de garantie dat zij Internetverbindingen kunnen blijven aftappen wanneer ze ergens lont ruiken.
De FBI wil overigens bij alle grote telecommunicatiedeals de garantie dat Amerikaans telecomverkeer alleen door (ook) in de VS gevestigde telecombedrijven wordt afgehandeld. Buitenlandse bedrijven mogen voor het aftappen van verbindingen bovendien uitsluitend Amerikaanse staatsburgers inzetten. Dat bij elkaar moet garanderen dat de FBI de grip houdt die ze wenselijk acht.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130300). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×