Managed hosting door True

Datatoegang via alle mobiele apparaten

 

Tijdens de Microsoft Tech-Ed in de RAI te Amsterdam demonstreerde Fenestrae technologie voor mobiele datatoegang, via welk mobiel toestel dan ook.

Fenestrae maakt het mogelijk om via een pager, GSM- of WAP-telefoon toegang te krijgen tot vluchtinformatie, stadsplattegronden en restaurants. Doordat het MDS-systeem (Mobiele Data Server) gebruik maakt van Microsofts Exchange 2000 kunnen gebruikers ook persoonlijke email en kalenders en dergelijke via hun draadloze apparaat ontvangen.
In tegenstelling tot WAP is Fenestrae MDS niet afhankelijk van een standaard en bovendien toegankelijk voor alle bestaande en toekomstige draadloze apparaten. "De mogelijkheid om elk willekeurig mobiel apparaat te gebruiken biedt gebruikers zekerheid dat zij altijd en overal toegang hebben tot belangrijke informatie", zegt Wim de Koning, president en ceo van Fenestrae. "Door het gat tussen de verschillende standaarden te overbruggen, hoeven consumenten hun telefoon of pager niet op te waarderen, zoals bij WAP-telefoons het geval is."
Gebruikers kunnen zich voor deze service aanmelden viahttp://www.fenestrae.com. Om de gewenste informatie te ontvangen, stuurt de gebruiker een SMS-bericht naar een telefoon of ander apparaat dat is aangesloten op de MDS-server. Het bericht bevat een kort commando, zoals 'Rest Jap' voor een Japans restaurant of 'C' voor calendar. MDS weet in het laatste geval dat de gebruiker zijn afspraken wil checken. MDS stuurt vervolgens een SMS-bericht terug met de gewenste informatie.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130264). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.