Managed hosting door True

Intel houdt vast aan merknaam Pentium

 

Intel kondigt deze week aan dat de nieuwe motor voor de PC, de opvolger van de Pentium III, Pentium 4 gaat heten. De chip werd in de ontwikkelingsfase Willamette genoemd.

Alternatieve namen, aangedragen door ingehuurde reclamebureaus, hebben het niet gehaald. De chipgigant heeft met deze naamgeving gekozen voor de veilige weg. Pentium is één van de sterkste merknamen in de computerindustrie. Toch ziet de chip er heel anders uit dan zijn voorgangers. De opbouw van de processor is totaal verschillend met een bus van 400MHz en een kloksnelheid van 1,5 GHz. Het is de bedoeling dat de chip in de tweede helft van volgend jaar op de markt verschijnt.
Intel kon het zich niet veroorloven de merknaam Pentium te laten varen, omdat het de laatste tijd flinke concurrentie ondervindt van AMD. Het Pentium-logo en de Intel-inside reclamecampagne zijn inmiddels zo bekend bij een groot publiek, dat het onverstandig zou zijn deze naamsbekendheid nu overboord te gooien door een andere naam te nemen voor de chip.
 
door: Sytse van der Schaaf

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130084). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×