Managed hosting door True

Nieuw Internet-protocol in ontwikkeling

 

Bxxp (Blocks Extensible Exchange Protocol) zal de manier waarop applicaties over Internet met elkaar communiceren voorgoed veranderen en hiermee ook het belang van Http. Het protocol, dat werd ingediend dor het Internet Engineering Task Force (Ietf), biedt een fantastische uitkomst voor technici.

Bxxp is ontwikkeld door Marshall Rose, een van de ingenieurs achter de POP3 en Smtp email-verwerkingsprotocollen. Het is in principe een raamwerk van basis protocol-onderdelen, die worden gebruikt bij het bouwen van protocollen voor Internet-applicaties, zoals IM (instant messaging) en bestandsoverdracht. Op deze manier hoeft de technicus niet iedere keer opnieuw te beginnen.
Bxxp is eenpeer-to-peerprotocol (een architectuur zonder server, waarin computers als gelijken met elkaar communiceren). Als gedecentraliseerde netwerken zoalsThe Free Network Project,Gnutella en hun varianten zich ontwikkelen zoals verwacht, kan dit protocol goed van pas komen.Tevens kan Bxxp gegevens gelijktijdig via meervoudige kanalen versturen. Dit houdt in dat twee of meer op Bxxp-gebaseerde protocollen tegelijkertijd te gebruiken zijn om verschillende gegevens tussen twee machines Bxxp over TCP kunnen overdragen.
Ietf zal waarschijnlijk een werkgroep in het leven roepen om dit protocol verder tot ontwikkeling te brengen. Maar net als alle Internet protocollen is Bxxp afhankelijk van de acceptatie van de applicatie-industrie en particuliere browser-ontwikkelaars.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130064). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×