Managed hosting door True

Yahoo kiest Google en dumpt Inktomi

 

Yahoo dumpt Inktomi en gaat de zoekmachine Google gebruiken voor de meestgebruikte functie van een van de drukstbezochte webportalen op Internet.

Het nieuws betekende een dreun voor het beursgenoteerde. Inktomi. Voor Google daarentegen betekent de uitverkiezing door Yahoo een enorme opsteker. Google is in 1998 opgericht door een paar afgestudeerde studenten van de Californische Stanford universiteit. De zoekmachine heeft in die twee jaar een uitstekende reputatie verworven en werd al meer en meer gebruikt door websurfers.
Google onderscheidt zich van andere zoekmachines doordat hij niet alleen sites doorzoekt op trefwoorden, maar ook de kwaliteit ervan meet door na te gaan hoe vaak er op andere websites naar een site wordt verwezen. Veel verwijzingen zijn over het algemeen een aanwijzing dat de hier geboden informatie in elk geval relevant is.
Yahoo is een van de grotere Internet-ondernemingen, met 48 miljoen hits per maand. Het is bovendien een van de weinige Internet-bedrijven die echt winst maken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130052). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×