Managed hosting door True

Microsoft introduceert programmeertaal C#

 

Binnen een aantal dagen kondigt Microsoft aan dat het een nieuwe programmeertaal zal lanceren. Dat beweren bronnen rond het bedrijf. Hoewel niets officieel bekend is, is al duidelijk dat de taal C# gaat heten.

Doel van C# is de samenwerking tussen Windows-besturingssystemen en platformen van concurrenten te vereenvoudigen. Microsoft-mensen erkennen dat het concern aan een programmeertaal werkt, maar weigeren vooralsnog een lanceringsdatum te noemen.
C# is een manier om op grafische wijze applicaties en componenten voor webdiensten te bouwen. C# moet het mogelijk maken om een code maar één keer te schrijven, ook als die code op verschillende platformen moet draaien. Datzelfde doel wordt - behoorlijk succesvol - nagestreefd door Java, dat IBM en SUN als voornaamste promotors kent. Het is nog niet duidelijk hoe C# moet passen binnen de .Net software-infrastructuur die Microsoft afgelopen week heeft aangekondigd.
Of C# op tijd komt, is echter de vraag. Analisten denken dat Java al te veel momentum heeft opgebouwd. Daarnaast is er ook het alternatief van Visual Basic. Daarnaast betekent een nieuwe taal alleen maar extra opleidingskosten. De vraag is of bedrijven bereid zijn te investeren in die opleidingen, daar waar Java aan hun wensen voldoet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/130004). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×