Managed hosting door True

Langchao grote speler op Chinese servermarkt

 

De grote internationale hardwareproducenten merken dat in China lokale fabrikanten een steeds grotere rol spelen. Eerder gebeurde dat op PC-gebied met Legend als meest aansprekende voorbeeld.

Nu tekent eenzelfde ontwikkeling zich af in de serverproductie. De Chinese fabrikant Langchao heeft zich ten doel gesteld een leidende partij te worden in de serversector. Dit lijkt geen onmogelijke ambitie.
Sinds 1994 toen Langchao de werkzaamheden startte, is de productie gegroeid van enkele honderden tot 25 duizend servers afgelopen jaar. Met dit aantal verkochte apparaten haalde Langchao op de thuismarkt een aandeel van vijftien procent. Daarmee was het in grootte de derde partij in servers in China, na IBM en Hewlett-Packard.
Het kan nog beter blijkt dit jaar. De verkopen stegen dit jaar enorm met een groei van 80 procent tegen opzichte van de eerste vijf maanden van 1999. De groei is volgens een woordvoerder van het bedrijf vooral te danken aan een aantal nieuwe modellen, de lagere prijs en de betere service die Langchao kan bieden ten opzichte van de buitenlandse concurrentie. "We begrijpen beter wat onze klanten nodig hebben." Het feit dat de HP- of IBM-servers technisch beter zijn en meer mogelijkheden hebben, doet daar volgens het bedrijf niets aan af. "De westerse servers kunnen duizend clients aan. Maar dat is hier niet nodig."
Om aan de aanhoudende vraag - veel middelgrote bedrijven in China schaffen momenteel computers aan - te voldoen, heeft Langchao zijn productiecapaciteit uitgebreid naar honderdduizend eenheden op jaarbasis.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129984). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×