Managed hosting door True

Dynamische bijwerken Oracle-database is duur

 

De weigering van Oracle om gratis hulpmiddelen te leveren waarmee klanten aanpassingen aan de database kunnen uitvoeren tijdens het gebruik van de database zorgt ervoor dat het gebruik van Oracle-databases duurder is dan concurrerende systemen. Het concern heeft weinig oog voor de kosten die klanten moeten maken voor het onderhoud van de systemen.

Eerder deze week kwam Quest Software met een product uit, waarmee Oracle databases dynamisch bij te werken zijn. Dit product kost wel 56 duizend dollar. Concurrerende databaseleveranciers als IBM, Microsoft en Sybase leveren gratis hulpmiddelen voor het inruntime bijwerken van de databasesystemen. Een Oracle-database geeft klanten een probleem als er een veld als de euro toegevoegd moet worden aan een tabel. In veel gevallen zal het betalen van die 56 duizend dollar eerder een optie zijn dan het volledige systeem twee weken uit de running te nemen.
Gary Pugh, productmanager dataserver-producten bij Oracle, geeft in een interview met de nieuwsdienst Computergram toe dat het runtime bijwerken van een Oracle-database een minpunt is: "Onze klanten geven prioriteit aan de prestaties en de beschikbaarheid van de database. Dat de database moeilijk aan te passen is, daar denken ze niet eens aan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129924). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×