Managed hosting door True

KPN Qwest en Swisscom starten Adsl-test

 

KPN Qwest gaat samen met Swisscom een proef nemen van twee maanden met breedband-Internet via de telefoonlijn, het zogeheten Asymmetric Digital Subscriber Line (Adsl). KPN Qwest gaat in de proefperiode, vanaf half juli, snel Internet aanbieden in Genève en Zürich.

Als dat succesvol verloopt en KPN Qwest krijgt toestemming van de Zwitserse mededingingsautoriteit, wil het de dienst ook elders in Zwitserland aanbieden.
De Nederlands/Amerikaanse combinatie is overal in Europa actief met Adsl, dat ruim honderd keer zo snel heet te zijn als gewoon Internet via de telefoonlijn. In het Duitse Düsseldorf is al een lijn in gebruik genomen. Na Zwitserland moet Frankrijk snel volgen.
Adsl wordt gezien als een grote bedreiging voor de kabelbedrijven die Internet via de kabel aanbieden. Ook dat zou een snelle verbinding moeten zijn, maar de ervaringen met kabel-Internet in Nederland zijn vooralsnog dramatisch anders. Vorige week nog riep de Consumentenbond de kabel-internetters bij Casema op om een deel van het abonnementsgeld niet te betalen vanwege de belabberde kwaliteit van de geleverde diensten. Ook over Chello van UPC bestaan veel klachten.
Na de zomer wil KPN in Nederland met Adsl gaan beginnen, dat in elk geval qua prijs concurrerend moet worden met de kabel. KPN Qwest verwacht een marktaandeel in Europa te hebben van 5 procent in 2003. De nieuwe hoge-snelheid Internet-verbinding moet in drie jaar een omzet van een half miljard euro opleveren. Vijfentwintig Europese steden worden met elkaar verbonden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129864). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×