Managed hosting door True

Intel ontwikkelt plug-and-play Linux

 

Intel helpt de Linux gemeenschap flink vooruit met de aankondiging dat het plug-and-play-software gaat ontwikkelen voor Linux. De Upnp SDK (universal plug-and-play software development kit) versie 1.0 volgt het 'open source'-model: programmeurs worden uitgenodigd hun steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van de software.

Hardware- en software-ontwikkelaars kunnen met de software straks zonder veel moeite Upnp-eigenschappen opnemen in hun Linux-producten. Intel geeft bedrijven gratis licenties voor het gebruik van de open source software.
Het is de bedoeling om Linux-apparatuur in toekomstige netwerken aan huis gemakkelijk instelbaar te maken. Dankzij plug-and-play laten apparaten en software zich automatisch identificeren en instellen. Dit is een belangrijk gegeven voor het verwachte a-technische publiek dat in de toekomst met het besturingssysteem te maken krijgt.
De toevoeging van deze plug-and-play-eigenschap lijkt dan ook een belangrijke stap vooruit voor het besturingssysteem. De verwachting is dat Linux een belangrijke rol gaat spelen op het gebied van netwerken in huis, zeker als het zich weet te conformeren aan de Microsoft-standaard voor netwerkapparaten. De Upnp SDK van Intel is compatibel met Upnp 1.0 en moet straks kunnen samenwerken met de Upnp-implementaties die de nieuwe versie van Microsofts besturingssysteem Windows ME zal laten zien.
Intel verwacht dat de SDK aan het einde van de zomer af is. Commerciële Linux-distributies zullen Upnp waarschijnlijk eind 2000 ondersteunen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/129848). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×